FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

AKKOORD: Georginio Wijnaldum tekent bij nieuwe club

Georginio Wijnaldum zet zijn loopbaan voort bij het Italiaanse AS Roma. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. Ze hebben een akkoord bereikt met zijn club over een transfer. Alleen een medische keuring staat er nog op het programma voor de middenvelder.

Het grote obstakel in de overstap van Wijnaldum, die in Parijs ruim negen miljoen euro per jaar verdient, was de verdeling van de salariskosten. Nu de clubs daar overeenstemming over hebben bereikt, is de overstap zo goed als afgerond. Wijnaldum wordt dit seizoen verhuurd aan Roma, waarna hij voor een vastgesteld bedrag kan worden overgenomen.

Zodra Wijnaldum een specifiek aantal wedstrijden speelt voor zijn nieuwe werkgever, verandert de koopoptie in een koopverplichting. Het zeer hoge salaris van de middenvelder is dan, vanwege een gunstig belastingsysteem in Italië, geen probleem meer voor de Romeinen.

De technisch directeuren van Roma en PSG, Thiago Pinto en Luis Campos, kwamen tot overeenstemming in Israël, waar beiden clubs hun voorbereiding op het nieuwe seizoen afwerken. Wijnaldum is zelf overigens niet in Israël. Nadat hij hoorde dat hij bij PSG niet mee mocht op trainingskamp naar Japan, houdt hij zijn conditie op peil met andere overbodige spelers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *