FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot kritisch: ‘Ik vond het bij vlagen gênant’

Feyenoord speelde gisteren een laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint. In eigen huis verloren de Rotterdammers met 1-2 van het Spaanse Osasuna. Trainer Arne Slot was dan ook niet erg tevreden. Toch was het laatste halfuur voor hem wél iets om mee te nemen naar de seizoensstart tegen Vitesse.

“Ik vond het bij vlagen gênant hoe wij de kansen hebben weggegeven”, zo begon Slot zijn kritiek voor de camera van ESPN. “Ik heb er niet zoveel moeite mee als het samenspel nog niet perfect verloopt. Daarvan heb ik een aantal voorbeelden gezien. Maar ik heb ook momenten gezien waar we zwaar ondergeconcentreerd waren, waardoor we kansen weggaven.”

Voor het voornaamste positieve punt wees Slot op het laatste halfuur. “Daar heb ik misschien wel voor het eerst deze voorbereiding een soort competitiviteit gezien in het team. Waar ze zeggen: het gaat wél ergens over. Ik zag voor het eerst dat stukje agressiviteit. Dan hoef je echt niet heel goed te voetballen, maar kun je wel ergens komen door er gewoon keihard voor te vechten met elkaar. Dat geeft gelukkig wel wat houvast richting volgende week.”

Want dan reist Feyenoord voor de start van de Eredivisie af naar Arnhem. Of deze – nog altijd incomplete ploeg – Vitesse wel kan verslaan? “Je mag van ons verwachten dat we goed presteren. Of het samenspel al compleet lekker verloopt, is een andere discussie, maar wedstrijden worden niet alleen gewonnen op basis van samenspel. Daar hebben we in de finale (van de Conference League, red.) nog een prachtige les in gehad: je hoeft echt geen gestroomlijnd voetbal te spelen om een wedstrijd te winnen. Als we de competitiviteit van het laatste halfuur meenemen, dan maken we een goede kans om van Vitesse te winnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *