FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nieuwe aanwinst pakt uit: ‘De Champions League heeft prioriteit’

Gisteren tekende de 22-jarige Peruviaanse linksback Marcos Lopez een contract bij Feyenoord. Hij komt over van het Amerikaanse San Jose Earthquakes. Hij zet in ieder geval hoog in bij zijn nieuwe werkgever.

“Dit is een van de grootste clubs van Nederland, het is een grote stap in mijn carrière”, vertelt de vleugelverdediger voor de camera van Feyenoord TV. Hij praatte met Renato Tapia voor hij de transfer maakte. “Hij heeft bij Feyenoord gespeeld en met de Peruviaanse jongens van FC Emmen heb ik ook gesproken. Ze hebben gezegd dat het hier rustig is en dat je met de bus naar alle wedstrijden kunt reizen. Het niveau is hier ook hoger dan in de MLS.”

Volgens de linksback dromen alle Zuid-Amerikanen ervan om in Europa te spelen. Hij heeft die droom inmiddels zien uitkomen. “Ik ben blij om hier te zijn, ben klaar om mezelf te laten zien. Ik wil elke seconde maximaal benutten”, vertelt López, die het fijn vindt dat Braziliaan Danilo en Mexicaan Santiago Giménez in de Kuip spelen. “Zij kunnen me helpen om me zo snel mogelijk aan te passen, maar ik weet dat ik ook beter Engels en zelfs Nederlands moet gaan praten.”

Champions League
De linksback is vol ambitie naar de havenstad gekomen. “Ik wil een vaste waarde worden en prijzen winnen. Daar strijdt deze club voor. In Europa heeft het halen van de Champions League prioriteit. Daar zullen we voor vechten”, aldus López, die blij is dat hij in de VS al op zichzelf woonde. “Ik had het eerst zwaar. Vanwege de taal, de cultuur en de manier van leven. Ik moest leren om alleen te zijn en ik moest koken. Die periode gaat me nu helpen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *