FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord haalt een ware ‘traktatie’ in huis met deze speler

Feyenoord staat op het punt om de Braziliaanse samba-aanvaller Igor Paixão naar De Kuipt te halen. En volgens Voetbal International zou deze vleugelflitser wel eens een ware sensatie kunnen gaan worden.

In de 21 wedstrijden die Paixão speelde, dribbelde hij er lustig op los. “Met zijn 94 passeeracties met de bal aan de voet ging hij zelfs 22 meer dribbels aan dan de een-na-actiefste pingelaar op de Braziliaanse velden”, stelt het weekblad. “Paixão combineert de balcontrole van een volleerd pleintjesvoetballer met de explosiviteit van een sprinter. Als rechtspoot op links duikt hij dikwijls in piepkleine gaatjes die twee afdekkende opponenten tussen zich laten.”

Dribbelen blijft zijn specialiteit. “Waar hij vrijwel al zijn voorzetten, passes en schoten met zijn rechtervoet uitvoert, is hij bij het dribbelen tweebenig. Dit betekent dat Paixão in veel situaties naar twee kanten toe een dreiging vormt.”

Dat kan Slot goed van pas komen: “In de speelstijl van Arne Slot, waar diepe runs aan de contrakant en lage voorzetten belangrijke pijlers zijn onder het aanvalsspel, zullen deze kwaliteiten vermoedelijk vaak tot uiting komen. Hij heeft er een handje van om aan de zijlijn te blijven wachten tot de bal komt. Ook heeft Paixão nu vaak de neiging om op onnodige momenten ‘in’ de bal te komen.”

In potentie is de Braziliaanse vleugelspeler één van de smaakmakers in De Kuip. “Hij liet in het voorbije jaar zien dat hij nu al geregeld rendement kan koppelen aan zijn vermakelijke gepingel. Kijk dus niet gek op als Paixão op korte termijn een lievelingetje in De Kuip wordt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *