FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

OFFICIEEL: Jorrit Hendrix verkast naar de Tweede Bundesliga

Feyenoord heeft afscheid genomen van Jorrit Hendrix. De middenvelder zet zijn loopbaan voort bij het Duitse Fortuna Dusseldorf. Dit heeft die club vandaag naar buiten gebracht.

Feyenoord nam Hendrix begin dit jaar op huurbasis over van Spartak Moskou. Het was de bedoeling dat de middenvelder voor anderhalf jaar in De Kuip zou blijven. Arne Slot zag het echter niet zitten in de voormalig speler van PSV. In de voorbereiding kreeg Hendrix te horen dat hij op zoek mocht naar een andere werkgever.

Die heeft hij inmiddels gevonden. Ondanks dat Hendrix bij Spartak Moskou over een doorlopend contract beschikte, maakt hij transfervrij de overstap naar Fortuna Düsseldorf. “Jorrit Hendrix zal met zijn kwaliteiten en ervaring ons middenveld versterken en ons spel extra stabiliteit geven. We zijn erg blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om zich bij Fortuna aan te sluiten”, reageert sportief directeur Christian Weber.

Hendrix was naar eigen zeggen vanaf de eerste contacten met Fortuna Düsseldorf geïnteresseerd in een overstap naar de club uit de 2. Bundesliga. “Ik heb als 27-jarige een goede leeftijd voor een voetballer. Nu wil ik graag veel minuten maken voor een geweldige club. Die kans krijg ik in Düsseldorf. Ik ken de stad al en ben een keer naar een wedstrijd in het stadion geweest. De sfeer was er geweldig en ik kijk nu al uit naar mijn eerste thuiswedstrijd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *