FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft Zweedse middenvelder te pakken’

Feyenoord wil zich snel verzekeren van de komst van het Zweedse toptalent Lucas Bergvall. De 16-jarige middenvelder kiest zo goed als zeker voor de Rotterdamers om zijn loopbaan voort te zetten. Hij zal daar in de jeugdopleiding komen te spelen.

Dit meldt journalist Rasmus Hjortling van FotbollDirekt. Feyenoord heeft flinke concurrentie in de strijd om één van de grootste talenten uit Zweden. Diverse topclubs hebben Bergvall hoog op het lijstje staan. Manchester United werd onder meer concreet voor de speler en hij liep ook stage bij Bayern München en Juventus.

Bergvall maakte zijn debuut voor IF Brommapojkarna op vijftienjarige leeftijd en komt samen met Feyenoord-talent Jayson Ezeb uit voor Zweden Onder 16. De rechtspoot heeft nog een contract tot eind 2023 en moet rond de 750.000 euro kosten. Een investering die helemaal past in het nieuwe beleid van Feyenoord.

Afgelopen week liet trainer Arne Slot weten dat Feyenoord flink wil doorpakken als het gaat om het binnenhalen van grote talenten uit Europa. Daarom is ook Tómas Johannessen op proef en moet hij na een succesvolle stage worden toegevoegd aan de jeugdopleiding. Daarnaast staan er meer talenten op de nominatie om de overstap te maken.

”Dat doen andere topclubs ook”, vertelde Slot vrijdag in het Algemeen Dagblad. ”Als dat lukt, krijgt de jeugdopleiding een enorme boost. Zij-instromers noem ik dat. Doe je dat niet, dan beland je in de situatie dat je voor het eerste elftal vaker spelers van buitenaf moet halen. Dat is natuurlijk een stuk duurder dan toptalenten van andere bvo’s overnemen en zelf doorontwikkelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *