FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Grote Feyenoord-belofte wordt af en toe gek van Arne Slot

Patrick Walemark speelt al enige tijd bij Feyenoord en heeft er even voor nodig gehad om zich aan te passen. Dit moet het seizoen van zijn doorbraak worden. De nog maar twintigjarige vleugelflitser vertelde over zijn ontwikkeling in gesprek met Voetbal International.

“Ik heb een andere carrière dan veel van mijn leeftijdsgenoten”, legde Walemark uit. “Zij groeien op en door bij clubs. Ik begon op een laag niveau in Zweden, vijfde en vierde divisie. Daarna kwam ik bij Häcken terecht en al snel maakte ik mijn debuut op het hoogste niveau. Na anderhalf jaar kon ik toen al naar Feyenoord.” Dat hij in Rotterdam tijd nodig zou hebben om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en het niveau, was ingecalculeerd. “Achteraf ben ik blij met die zes maanden aanpassingstijd. Ik heb ze gewoon nodig gehad.”

Het voornaamste verschil? “In één woord: intensiteit. In het begin, als je er net bent, gaat het nog vanzelf, maar daarna begin je de trainingen te voelen. Het gevolg: ups en downs. Je valt in, dan goed, daarna minder goed. Dat is onderdeel van het proces, dat heb ik altijd goed voor ogen kunnen houden. Ik besefte ook wel dat mijn carrière niet zo snel omhoog kon blijven gaan. Je loopt een keer tegen grenzen aan. Natuurlijk hoop je altijd dat alles sneller gaat, daarvoor ben ik ook jong. Maar pas nu, na een half jaar, voelt het alsof ik er echt klaar voor ben.”

Dus hoopt Walemark komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor Arne Slot, de trainer die een belangrijke rol speelde in zijn keuze voor Feyenoord. “Ik had vooraf al het idee dat dit voor mij de ideale volgende stap kon zijn. Dat gevoel werd nog sterker na gesprekken met Frank Arnesen en Slot. Ik heb nog nooit zo’n gedreven trainer meegemaakt. Ja, soms word ik er gek van, maar ook al zie je het misschien niet aan me: I love it. Ik wil gepusht worden, want ik streef perfectie na. Deze trainer helpt me erbij en mijn medespelers doen dat ook.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *