FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

DEFINITIEF: Jens Toornstra tekent voor drie seizoenen bij FC Utrecht

Jens Toornstra is terug bij FC Utrecht. De middenvelder komt over van Feyenoord en tekent in de Domstad een contract voor drie seizoenen.

Toornstra speelt al sinds de zomer van 2014 voor Feyenoord. De viervoudig Oranje-international won in De Kuip een landstitel, twee KNVB Bekers en twee Johan Cruijff Schalen. Ook reikte hij vorig seizoen met de Rotterdammers tot de finale van de Conference League.

Bij Feyenoord werd Toornstra nooit helemaal onomstreden. Hij verloor meermaals zijn basisplaats, maar keer op keer vielen de trainers uiteindelijk toch weer op hem terug. Mede daardoor werd hij ook verkozen tot aanvoerder van de Rotterdamse club. Deze zomer liet trainer Arne Slot echter weten dat Toornstra daadwerkelijk minder perspectief zou hebben. Onlangs meldde FC Utrecht zich met de vraag of een hereniging bespreekbaar zou zijn. Dit bleek het geval.

Utrecht-directeur Jordy Zuidam laat weten: “We zijn heel blij dat Jens heeft gekozen om terug te keren, daar waar hij eerder sportief mooie stappen heeft kunnen zetten. Jens is een directe kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij heeft de afgelopen seizoenen, maar ook het huidige seizoen, laten zien topfit te zijn. Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht acht jaar geleden heeft Jens een enorme bagage aan ervaring opgebouwd, die hij over kan brengen op de rest van de selectie. Naast die ervaring is het natuurlijk een speler met enorm veel voetballend vermogen. Het feit dat Jens de club kent en weet wat er van een speler gevraagd wordt bij FC Utrecht is natuurlijk een extra voordeel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *