FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

UEFA tikt Feyenoord op de vingers om financiën

De UEFA heeft Feyenoord gewaarschuwd om haar financiële beleid. Hier maakt het medium Voetbal International melding van. Dat volgde nadat de Europese bond met acht Europese topclubs een miljoenenschrikking had getroffen nadat zij de financiële afspraken overtraden. Feyenoord ‘was en is onderwerp van onderzoek.’

De financiële afdeling van de UEFA heeft vrijdag de conclusies gedeeld over het Europese seizoen van vorig jaar, waarbij ook is gekeken naar de vier jaar daarvoor. Acht clubs hebben niet voldaan aan het ‘break-even-principe’.

Het gaat hierbij om AC Milan, Internazionale, Juventus, AS Roma, Olympique Marseille, Paris Saint-Germain, AS Monaco en Besiktas. Deze clubs kregen een schikking. De bedragen die de clubs moeten betalen lopen van twee miljoen euro (AS Monaco) tot 65 miljoen euro (Paris Saint-Germain).

Feyenoord, Chelsea, Borussia Dortmund, Barcelona en Manchester City werden volgens VI met ‘extra aandacht bekeken’. De UEFA concludeerde dat de Rotterdammers technisch gezien hebben voldaan aan het break-even-principe, maar dat dat kwam door de noodmaatregelen die werden getroffen vanwege de corona-crisis.

De stadionclub wordt dan ook gewaarschuwd door de UEFA. Vanaf het boekjaar 2023 mogen de uitzonderingen van de pandemie niet meer worden gebruikt. ”Deze clubs zijn gevraagd meer financiële informatie te geven en zullen de komende periode extra worden gemonitord”, aldus de UEFA.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *