FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Soms willen je hersenen dingen die je lichaam niet kan’

Feyenoord-aanvaller Oussama Idrissi begint bij zijn nieuwe club steeds beter in vorm te komen. De Rotterdammers huren hem van het Spaanse Sevilla en het begin was stroef te noemen. Gisteren in het Europa League-duel tegen Sturm Graz was hij goed voor een doelpunt.

De vleugelspits analyseert het duel, als geciteerd door Voetbal International: “De beginfase was een beetje stroef, maar toen we de 1-0 maakten had ik het gevoel dat we goed in de wedstrijd zaten. We hebben goed gespeeld en veel gescoord. Wat we bij vlagen goed deden, is het wisselen van kant. Dat hebben we ook besproken en we hebben erop getraind. Dan is het mooi als je dat in de wedstrijd terugziet.”

Over zijn eigen spel zegt Idrissi vervolgens: “Ik ben ervan overtuigd dat voetballers pas goed in vorm komen als ze fysiek in goede staat zijn. Ik heb keihard moeten trainen. Soms willen je hersenen dingen die je lichaam niet kan opbrengen, dat is frustrerend. Nu ben ik blij dat ik van waarde kan zijn voor het team. Ik ben blij dat de trainer voor mij heeft gekozen, want er hebben wel meer spelers op zijn deur geklopt.”

De oud-speler van zowel AZ als Ajax (eveneens een huurperiode) maakte de 6-0: “Ja, ik denk dat de ontlading groter was geweest bij de 1-0, maar ik ben er niet minder blij om. Ik ben hartstikke blij om mijn eerste goal voor Feyenoord te hebben gemaakt, en hoop dat er nog vele volgen.”

Misschien aankomende zondag wel tegen PSV? “We hebben een hoop jonge jongens, en veel die pas laat aansloten. Dat we nu al veel punten hebben in de competitie en drie punten hebben in Europa, dat zegt veel over deze ploeg. Zondag wordt de volgende grote uitdaging.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *