FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Alireza Jahanbakhsh zet interlandloopbaan op het spel met uithaal

Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh heeft zich uitgelaten over de vrouwenrechten in zijn thuisland Iran. Hij is daar kritisch op. Hij heeft hij zijn steun betuigd aan vrouwen die in opstand zijn gekomen tegen de verplichting om hun hoofd te bedekken. Ali Karimi, oud-international van Iran, werd om die reden zelfs vervolgd.

Met een zwarte post begeleid, schreef Jahanbakhsh een steunbetuiging aan de opstandelingen in Iran, die met gevaar voor eigen leven besloten om hun hoofddoek af te doen. ‘De mensen van ons land hebben veel moeten doorstaan ​​en gaven niet op. Het is niet gek dat ze hun meest eenvoudigste mensenrecht willen hebben’, staat er te lezen in het statement van de aanvaller.

‘Deze mensen zouden met meer waardigheid en respect moeten worden behandeld’, vindt de buitenspeler, die spreekt van bittere en pijnlijke dagen in Iran. ‘Ik zal altijd aan de kant van de goede mensen staan. Als ik een doelpunt maak voor de nationale ploeg, deel ik mijn geluk met hen. En nu deel ik mijn zorgen en verdriet ook voor hen’, schrijft de aanvaller, die ook de familie van de op 22-jarige leeftijd overleden Mahsa Amini condoleert.

Jahanbakhsh is niet de enige speler van de nationale ploeg van Iran die actie voert tegen het land. Daarmee kiest het elftal duidelijk de kant van de opstand in het streng islamitische land en sluit zich aan bij de demonstrerende massa. Welke gevolgen dat heeft voor de speler van Feyenoord en diens ploeggenoten, is nog onbekend. Oud-international Karimi werd gezocht sinds zijn uiting, mogelijk dat Jahanbakhsh zijn interlandloopbaan hiermee op het spel zet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *