FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nederland doet goede zaken ondanks Ajax-debacle

Nederland heeft deze week prima zaken gedaan voor de UEFA-coëfficiëntenlijst. De voorsprong werd met 0.5 punt vergroot ten opzichte van de concurrentie.

Nederland deed op donderdag goede zaken voor de UEFA-coëfficiëntenlijst dankzij de overwinningen van PSV en AZ, alsmede het gelijke spel van Feyenoord. De Eindhovenaren versloegen FC Zürich met 1-5, terwijl AZ thuis won van Apollon Limassol (3-2). Feyenoord gaf een 0-2 voorsprong weg tegen FC Midtjylland en zag de Denen in de slotfase nog langszij komen (2-2).

Portugal bracht het er een stuk minder van af. Het boekte met FC Porto (2-0 winst tegen Bayer Leverkussen) slecht één overwinning en zag daarnaast Benfica gelijkspelen tegen Paris Saint-Germain. Die punten moesten gedeeld worden door zes deelnemers, waardoor de Portugezen maar een half punt pakten tegenover het hele punt van Nederland. Zo blijft Nederland op koers liggen voor het extra Champions League-ticket waar de zesde plaats op UEFA-coëfficiëntenlijst recht op geeft.

UEFA-coëfficiëntenlijst per 7/10 (2022-2023/Totaal)

5. Frankrijk (5.250/53.831)

6. Nederland (5.500/51.900)

7. Portugal (5.833/49.549)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *