FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord was familiair, Ajax iets killer’

De interne verschillen tussen Ajax en Feyenoord zijn grootte noemen. Dit is de mening van ervaringsdeskundige Quinten Timber. De middenvelder speelt momenteel in Rotterdam maar heeft een verleden in Amsterdam.

Timber speelde eerst samen met zijn broertje Jurriën in de Feyenoord-jeugd. De twee hadden het naar hun zin, maar besloten toch te vertrekken. “Jurriën en ik wilden een stap maken”, vertelt Quinten Timber tegen Voetbal International. “We waren dertien jaar en hadden het gevoel dat we stilstonden bij Feyenoord. Het was een andere tijd. Veel spelers vertrokken of waren al weg: Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Nathan Aké. Later Tahith Chong, Noa Lang, Joshua Zirkzee. Ajax kwam bij ons met een goed verhaal. Daarom zijn we gegaan, een kwestie van gevoel en van een plan. Best moeilijk, want ik had het bij Feyenoord wel naar mijn zin. Het was ook niet zo dat Ajax in de jeugd nou altijd zo veel beter was, integendeel. Met Feyenoord werden we vaak genoeg kampioen.”

“Rotterdam en Amsterdam liggen op nog geen uur rijden van elkaar, maar het zijn twee totaal verschillende grootheden”, gaat Timber verder. “Dat merk ik ook nu ik weer terug ben bij Feyenoord. Toen ik náár Ajax ging, kwam ik letterlijk terecht in een andere wereld. Feyenoord was familiair, best wel warm. Ajax ook wel, alleen moest je eerst winnen om het leuk te hebben. Het was er wat harder, killer. Individualistischer. Bij Feyenoord moest je kampioen worden, bij Ajax was het vanzelfsprekend dát je het werd. Daarom was die overstap goed voor ons. Bij Feyenoord ging het vanzelf, bij Ajax wilde iedereen het wel even zien, hè. Je proefde dat gewoon. Die twee gasten van Feyenoord komen hier spelen, nou, we zijn benieuwd. We moesten ons weer bewijzen.”

Inmiddels is Jurriën één van de sterkhouders in Ajax 1, terwijl Quinten afgelopen zomer terugkeerde in De Kuip. Hij werd zelfs de duurste inkomende transfer ooit van de club. “Néé, word ik niet nerveus van. Ik ben juist blij dat Feyenoord dat bedrag voor me heeft willen betalen en het gevolg is dat je dan ook wel wat laat zien. Precies dat ik waarvoor ik voetbal: om mensen blij te maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *