FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Raad van State zet definitief streep door Feyenoord City

Het project Feyenoord City gaat er niet van komen. De Raad van State heeft dit afgewezen. Het 2800 lange bestemmingsplan dat de Rotterdammers indiende bleek niet voldoende te zijn om de beleidsbepalers te overtuigen.

“De gemeenteraad van Rotterdam had bij het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Feyenoord City’ in december 2020 moeten inzien dat het plan om een nieuw voetbalstadion aan de Nieuwe Maas te bouwen, niet uitvoerbaar was”, schrijft de Raad van State in een persbericht. Voor de gemeente Rotterdam heeft het grote consequenties. “Omdat het stadion een wezenlijk onderdeel van het bestemmingsplan is, vernietigt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State daarom het hele bestemmingsplan Feyenoord City.”

Streep door hele bestemmingsplan en vergunningen
“De gemeenteraad pleitte er nog voor om de delen van het bestemmingsplan die woningbouw mogelijk maken in stand te laten, maar dat kan niet, aldus de hoogste bestuursrechter. Het gaat hier om onderdelen van het bestemmingsplan waarvoor niet is onderzocht wat daar de milieueffecten zullen zijn als het nieuwe stadion er niet komt en de bestaande activiteiten in het gebied worden voortgezet.”

Tot slot: “Dit betekent dat er een streep door het hele bestemmingsplan gaat en dat de besluiten die nodig waren om het plan daadwerkelijk uit te voeren, zoals bouwvergunningen, ook worden vernietigd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *