FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot: ‘Diep van binnen speel ik liever met de punt naar achteren’

Arne Slot werkt bij Feyenoord met een bekende speelwijze. Hij speelt graag met drie middenvelders waarvan er één een lopende speler is die druk naar voren zet. Toch zou hij diep van binnen anders willen spelen….

Zowel bij SC Cambuur, AZ en momenteel Feyenoord was en is de speelwijze van Slot een herkenbare. Eén herkenbaar punt uit deze manier van spelen is de nummer tien, die hoog druk zet en veel loopacties maakt. Bij de Alkmaarders werkte de oefenmeester met Guus Til en later met Dani de Wit, terwijl hij bij Feyenoord weer met eerstgenoemde aan de haal ging.

“Diep van binnen speel ik liever met de punt naar achteren”, steekt Slot van wal in de podcast die wordt geleid door Almere City-trainer Alex Pastoor. “Ik heb alleen altijd de beschikking gehad over een ‘tien’ waardoor het systeem ook altijd weer terugkwam bij een ‘tien’.”

“Guus (Til, red.) zijn grote kracht lag niet bij positie houden en dat was ook bij Dani (De Wit, red.) het geval”, vervolgt Slot, die toch met Til aan de haal ging bij Feyenoord. “Vorig seizoen heb ik natuurlijk Guus gehaald bij Feyenoord en dat is een bewuste keuze geweest. Ik dacht: we mogen echt alles verliezen maar één ding moet gebeuren en dat is dat de spelers over het veld razen. Als ik daar één speler goed voor kan gebruiken was het Til.”

Ondanks de voorkeur voor Slot om met twee aanvallende middenvelders te spelen, is de manier van spelen toch een succesvolle gebleken. De oefenmeester bereikte afgelopen seizoen de finale van de Conference League met Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *