FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Grote schade in stadion Sturm Graz: ‘Zijn nog in shock’

Feyenoord-supporters hebben na de wedstrijd tussen Sturm Graz en Feyenoord voor ongeveer 250.000 euro aan schade gemaakt in het stadion van de Oostenrijkers. Dit weet de directeur van de club Gerald Pototschnig te melden.

Feyenoord verloor het Europa League-duel in de absolute slotfase, waarna een deel van de aanhang een toiletruimte en een verkooppunt voor drank en eten met de grond gelijk maakte. “We schatten de schade op een bedrag tussen de 250- en 300.000 euro”, zo laat Pototsching weten aan Rijnmond.

Er werden onder meer toiletten en wasbakken van de muur gerukt en kapot gemaakt. Daarnaast sprongen er ook waterleidingen als gevolg van het geweld. Het water dat daarbij loskwam baande zich vervolgens een weg door het stadion, waardoor een fitnesszaal onder water kwam te staan. Twee vrouwelijke medewerkers van het verkooppunt besloten zich te verstoppen voor de gewelddadige aanhangers. “Uit angst hebben de twee dames zich verstopt in een kast, terwijl de supporters alles kapot maakten. Ze hebben echt gevreesd voor hun leven.”

Pototsching krijgt nog altijd rillingen als hij terugdenkt aan die voor hem desastreuze avond. “We zijn nog altijd in shock. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Deze vorm van geweld is onbegrijpelijk. Het leek wel alsof ze het complete stadion wilden slopen.” De rekening wordt opgestuurd naar Feyenoord. Als deze niet wordt betaald door de Rotterdammers, schakelt Sturm Graz de UEFA in, zo liet een woordvoerder van de club weten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *