FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Kritische noot: ‘Met dit duo wordt Oranje geen kampioen’

Oranje wist gisteren haar openingswedstrijd op het WK in Qatar met 2-0 te winnen van Senegal. Journalist Valentijn Driessen is nog niet bijster positief. Hij vond enkele spelers positief opvallen, maar het spel ondermaats.

“Het was niet zó erg, maar je viel bijna in slaap”, begon Driessen kritisch. “De wedstrijd was niet echt om over naar huis te schrijven. Het viel zwaar en zwaar tegen.” Ook de tegenstander vond hij geen fantastische indruk achterlaten. “Senegal was eigenlijk té zwak om Nederland echt te verontrusten. Dan verwacht je meer van het Nederlands elftal. Ik vond ze veel te afwachtend spelen en ik vond Frenkie de Jong veel te veel balverlies lijden. We mogen de lat voor hem ook wel wat hoger leggen”, concludeert hij.

Hoewel vele supporters Andries Noppert als speler van de wedstrijd verkozen, had Driessen iemand anders in gedachten. “Cody Gakpo vind ik de man of the match. Ik kies liever voor een aanvaller dan voor een keeper, maar voor die jongen (Noppert, red.) is het natuurlijk geweldig. Voor zijn eerste interland start hij op een WK, dan de nul houden en ook nog drie goede reddingen verrichten… Dat is natuurlijk een jongensdroom.”

Hoewel de journalist de afgelopen weken enkele keren clashte met Louis van Gaal, was Driessen het grotendeels eens met de conclusies van de bondscoach. “Ik vond Van Gaal heel reëel. Normaal gesproken als Nederland slecht heeft gespeeld roept hij dat het geweldig was en als Nederland heel goed heeft gespeeld roept hij dat het allemaal zwaar tegen viel, maar hij gaf een heel reëel beeld van de wedstrijd. De eerste helft was beter dan de tweede helft en uiteraard ‘zijn’ wissels maakten het verschil.” Richting de volgende wedstrijd moet de bondscoach echter wel aanpassingen maken. “Gakpo ging in de aanval spelen samen met Memphis Depay en ik moet wel zeggen: dat duo maakte veel meer indruk dan Bergwijn en Janssen. Want dat is geen duo waar je wereldkampioen mee gaat worden”, aldus Driessen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *