FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

OFFICIEEL: Giovanni van Bronckhorst ontslagen door Rangers FC

Het Schotse Rangers FC moet opzoek naar een nieuwe trainer. Zojuist werd namelijk bekend dat het manager Giovanni van Bronckhorst heeft ontslagen. Reden hiervoor zijn de povere resultaten van de club. Van Bronckhorst staat met Rangers FC negen punten achter koploper Celtic.

Het gonsde al een aantal weken van de geruchten over een vertek van de Nederlander. In de competitie kende Rangers FC al tegenvallende resultaten waardoor de club nu tweede staat met negen punten achterstand op Celtic. Ook werd de ploeg in de Champions League kansloos naar huis gestuurd in een poule met Napoli, Liverpool en Ajax. Van Bronckhorst stond 68 wedstrijden aan het roer bij de Schotse club. In november 2021 werd de ex-trainer van Feyenoord de coach bij Rangers FC.

Rangers FC kwam maandag met een statement over het vertrek van de Nederlander. ‘We willen Van Bronckhorst bedanken voor het harde werk dat hij de laatste twaalf maanden voor de club heeft gedaan. Daarmee bedoel ik natuurlijk in het speciaal de Europa League-finale en de Schotse beker vorig seizoen. Helaas waren de meest recente resultaten niet volgens onze verwachtingen en ook niet volgens die van de trainer zelf. We hebben daarom besloten om deze moeilijke beslissing te nemen. We wensen Van Bronckhorst natuurlijk alle succes in de toekomst.’

Van Bronckhorst begon zijn trainersloopbaan bij Feyenoord. Daar behaalde hij het legendarische kampioenschap in 2017. Daarna vertrok hij naar het Chinese Guangzhou R&F. Daar was de trainer bijna één jaar actief. Na een jaar rust kreeg hij de baan bij Rangers FC, de club waar hij als speler ook al voor uitkwam.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *