FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Italiaans Oranje-duo: ‘Amusement is voor ons niet belangrijk’

Gisteren schoven Marten de Roon en Denzel Dumfries aan bij de persconferentie van het Nederlands elftal. Het leek een bewuste zet van Louis van Gaal omdat beide spelers bij hun clubs ook in een verdedigende 5-3-2 formatie spelen.

De Roon vertelde, geciteerd door De Telegraaf, op de persconferentie niet zoveel waarde te hechten aan de kritiek die geleverd wordt op het spel van Oranje. “Wat heeft dat voor nut? Binnenskamers proberen we naar oplossingen te zoeken, want we voetballen niet bewust slecht.”

Volgens Dumries staat de winst voorop. “We analyseren de wedstrijden wat er beter kan. Er gaan ook een heleboel dingen goed. En ik denk dat je de harten van de fans ook verovert door te winnen.” De Roon stelt ook dat Nederland eerder wel goed voetbal heeft kunnen laten zien. “Nu komt het er nog niet uit, maar we moeten daarin blijven geloven. Onze eerste gedachte is natuurlijk niet het amusement. Maar we weten wel dat het met meer amusement ook beter voor onszelf wordt.”

Dumfries blijft hameren op het resultaat en stelt dat de rest dan vanzelf komt. “Ik denk dat we dat in de groepsfase goed hebben gedaan en ik heb er vertrouwen in dat we steeds beter gaan spelen.” Volgens De Roon is Oranje met één duidelijke missie naar Qatar gekomen. “Ik word graag wereldkampioen. Maar natuurlijk wil iedereen goed spelen, winnen en kampioen worden. We zijn zoekende, dat is duidelijk. Maar het positieve is dat we nog steeds niet verloren hebben. Hoewel we niet goed spelen, halen we resultaat. Dat geeft vertrouwen dat het alleen maar beter kan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *