FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord is mijn club, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt’

In een groot interview met Voetbal International heeft Jens Toornstra teruggeblikt op zijn tijd bij Feyenoord. Hij geeft aan De Stadionclub te missen.

“Bij het Europa League-duel met Midtjylland zat ik op de tribune. Ik heb mijn vriendin die avond ook gezegd dat ik er nu eigenlijk veel meer van kan genieten”, aldus Toornstra. “Het is heel speciaal om als speler dat veld op te lopen. Maar je bent dan toch vooral gefocust. Als supporter krijg je veel meer mee.”

Toornstra gaat verder: “Die avond zag ik mist uit De Kuip komen. Dat was zo ontzettend gaaf! Dat had ik dus nog nooit gezien. Feyenoord is mijn club, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Dat was ik als kind al en dat is de laatste jaren alleen maar verder gegroeid. Maar als wij met FC Utrecht tegen Feyenoord spelen wil ik winnen. De eerste afspraak is direct na de winterstop. Verder gun ik ze de wereld.”

Spijt van zijn keuze om te vertrekken heeft hij niet. “Dat komt in de eerste plaats door FC Utrecht. Ik kende mensen hier, de organisatie. Het voelde direct vertrouwd”, zo geeft hij aan. “Bovendien hebben we een groep met allemaal leuke gasten. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Bovendien speel ik iedere week. Die zekerheid had ik bij Feyenoord niet.”

Feyenoord probeerde hem echter wel te behouden. “Maar ik wilde gewoon heel graag spelen. Een gevoel dat gaandeweg het seizoen alleen maar sterker werd. Ik zit aan het einde van mijn carrière en wil op het veld staan”, zegt hij daarover. “De trainer heeft me meermaals duidelijk gemaakt dat hij me er graag bij wilde houden en ook Dennis te Kloese heeft dat gedaan. Ook omdat ik iets had neergezet, een bepaalde voorbeeldfunctie had. Maar mijn keuze stond toen al vast.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *