FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Orkun Kokcu baalde flink van afgeketste transfer’

Orkun Kokcu was deze zomer dichtbij een transfer maar deze ketste uiteindelijk toch af. En de aanvoerder van Feyenoord had daar flink de balen in.

“Omdat er een speler bij een grote club niet vertrok, anders hadden ze mij genomen. Toen dat niet doorging, vond ik het heel even vervelend. Er gingen bij ons zo veel spelers weg… Het opvallende vond ik dat de trainer heel rustig bleef. Tijdens die window heb ik met ’m gesproken. Letterlijk zei ik: ‘Trainer, ik wil voor prijzen spelen, maar iedereen gaat weg’”, blikt Kökçü (22) terug met Voetbal International.

Slot stelde de middenvelder vervolgens gerust: ‘Ik kan je niet beloven dat we prijzen gaan winnen, maar competitief zullen we wel zijn, hoor. Heb een beetje vertrouwen’. “En moet je nu kijken… We staan bovenaan, zitten nog in het bekertoernooi en hebben ons geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. En dat met een selectie waarin vijftien spelers zijn vervangen. Tegelijkertijd: met de ploeg van vorig jaar waren we dit seizoen kampioen geworden. Ben ik heilig van overtuigd.”

Al met al is Kökçü achteraf blij dat hij is gebleven. “Ja, want weet je wat nou het gekke is: na het gesprek met Slot was ik meteen rustig. Ik heb me afgevraagd waarom en het antwoord is dat deze trainer eigenlijk altijd gelijk heeft. Of het nou gaat om een bespreking voor PSV-uit, Marseille-thuis… Hij voorspelt wat er gaat gebeuren en dat gebeurt dan ook. Hij legt uit hoe wij ons voordeel kunnen pakken en ook dat blijkt in de praktijk altijd uit te komen. Zo bouw je krediet op. Als hij iets zegt, waarom zou ik er dan nog aan twijfelen? Hoewel, dit seizoen heb ik dat toch een keer wel gedaan: Lazio-uit.”

“Ik ben in mijn leven wel eens weggespeeld, maar nooit zo erg als in Rome. Het stond 4-0 bij rust, we waren echt helemaal overhoop gespeeld door niet eens een Europese topclub. Maar ja, in de tweede helft kregen we meer grip en scoren we nog twee keer. Terug in Rotterdam liet de trainer ons beelden zien van voor en na rust. Dan krijg je toch veel meer een helder beeld over zo’n wedstrijd. Na rust was het best oké. Twee maanden later winnen we van Lazio, dik verdiend. Dat is dan een teken van de ontwikkeling die de trainer had voorspeld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *