FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Deze Feyenoorder moet de penningmeester gaan blij maken’

Feyenoord-trainer Arne Slot is erg in zijn nopjes met de ontwikkeling van de Braziliaanse vleugelaanvaller Igor Paixão. In een gesprek met Voetbal International geeft hij aan dat de speler zich zo goed heeft aangepast. “Hij is zo’n speler van wie ik hoop dat hij over een paar jaar onze penningmeester heel blij maakt met een mooie transfer.”

Slot is erg voorzichtig met zijn aanwinst, die dit seizoen maar liefst drie keer voor rust gewisseld werd. Tijdens het Eredivisie-duel met NEC werd Paixão onlangs weer na 38 minuten vervangen door Oussama Idrissi. Slot heeft een verklaring voor die vroege wissel. “Ik vond dat hij vermoeid oogde en had niet het goede gevoel bij de eerste 35 minuten van die wedstrijd, maar dat kan een keer. Igor brengt met zijn snelheid iets extra’s en hij moet daarmee het verschil gaan maken.”

In de eerste maanden van het seizoen had Paixão wat aanpassingsproblemen. Het communiceren met teamgenoten en de staf gaat niet altijd makkelijk, waardoor Feyenoord-spits Danilo nog altijd als tolk fungeert. Slot merkt wel dat Paixão leergierig is. “Als je geen Engels spreekt is dat lastig. Wat me dan opviel bij Igor, is dat hij door te kijken naar de beelden op het bord weet uit te vogelen wat we bedoelen. Dat duidt op intelligentie.”

One thought on “‘Deze Feyenoorder moet de penningmeester gaan blij maken’

  1. Hij ligt alleen maar op zn bek te rollen. Jeez man blijf eens staan sukkel.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *