FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord staat bovenaan vanwege falende concurrenten’

Na twintig wedstrijden in de Eredivisie is Feyenoord de trotse koploper. Toch zijn de analisten van de NOS niet heel positief over het spel van de Rotterdammers.

Zondagmiddag speelde Feyenoord gelijk tegen PSV (2-2), terwijl ook de eerdere toppers tegen Ajax en FC Twente in remises eindigden. Commentator Arman Avsaroglu vond het duel met de Eindhovenaren ‘voetbaltechnisch het minste van de drie’. “Aan het eind losten ze dat op een ouderwetse Feyenoord-manier op: met het stadion erachter en alles voor het doel pompen. Dan valt ‘ie twee keer goed door een goede Jahanbakhsh, maar ik vond het geen goed optreden van Feyenoord.”

“Toch was Slot na afloop wel weer lovend over de manier van drukzetten en het spektakel dat ze bieden. De Expected Goals waren ook 3,5”, merkte tafelgenooot Jeroen Elshoff op. Daarop reageerde Jeroen Stekelenburg: “Ik heb het idee dat hij zijn woorden goed weegt, en dat hij hier richting zijn team een bedoeling mee had. Ze hebben drie keer op rij een topper niet gewonnen, dan kiest hij ervoor om te benoemen dat ze wel veel kansen hebben gecreëerd.”

Avsaroglu vindt het huidige Feyenoord nog altijd minder kwaliteit hebben dan de groep van vorig seizoen. “Maar omdat de hele top van de Eredivisie minder voetbalt dan vorig seizoen, staat Feyenoord toch bovenaan. Als ik denk aan het Feyenoord dat vorig seizoen de Conference League-finale haalde, met de spelers die ze hadden en de manier waarop ze speelden in topwedstrijden, dan was dat nog steeds een beter elftal. Slot is nu aan het bouwen. Af en toe komt het eruit, en soms wat minder.” De stadionclub zag afgelopen zomer vele spelers vertrekken, waaronder sterkhouders als Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes, Guus Til en Luis Sinisterra.

Arno Vermeulen vindt vooral de voorhoede minder sterk. “Hij (Slot, red.) heeft zes aanvallers die allemaal niet zo slecht zijn, maar ook niet heel goed. Vorig jaar had hij er één die heel goed was”, doelde hij op Sinisterra. “Hij heeft nu het voordeel dat hij veel kan wisselen – de flankspelers die er tegen PSV in kwamen waren beslissend. Maar Dilrosun speelde niet bijzonder en Paixão al helemaal niet. Gimenez ook niet, Danilo niet. Het zijn allemaal aanvaardbare aanvallers, maar geen heel grote klasse. Dat zou de enige kwetsbaarheid kunnen zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *