FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Slot zou Feyenoord verschrikkelijk in de problemen hebben gebracht’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Wim Kieft vindt het niet meer dan logisch dat Arne Slot niet is ingegaan op een tussentijds vertrek bij Feyenoord. Leeds United wilde hem graag overneemn van de Rotterdammers. Volgens Kieft zou hij de club daarmee in een verschrikkelijke positie hebben opgezadeld.

‘Het zou wat zijn, zeg, als hij niet was gebleven’, reageert Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘Hij heeft zijn contract verlengd en dan kan je toch niet midden in het seizoen de club in de steek laten? Als hij dat had gedaan, zou hij Feyenoord in deze fase – kijk even naar de plek op de ranglijst en de ploeg is nog actief in Europa – met iets verschrikkelijks hebben opgezadeld.’

Kieft vindt Leeds bovendien niet zo indrukwekkend nu het tegen degradatie strijdt. ‘Begrijp me goed, ik ben een fan van Slot, ook al komt hij met zijn lange uitleg soms een beetje als een wijsneus over. Als je kijkt naar de resultaten én de manier waarop Feyenoord zich presenteert in wedstrijden, dan is het lang geleden dat het in De Kuip allemaal zo leuk was. Dat is allemaal zijn verdienste. Tegelijkertijd moet hij zich realiseren dat je met dit soort clubs, zoals Leeds in de degradatiezone, nooit het voetbal kan brengen dat hij hier verkondigt.’

Daarnaast meent Kieft dat Slot het ‘moreel niet kan maken’ door nu bij Feyenoord te vertrekken. ‘Kijk, als het nou Manchester City was dat op de deur klopte, dan had hij natuurlijk gezegd: krijg allemaal de pest, ik ben weg. Dat zou iedereen begrijpen, maar nu weet hij dat hij het niet kan maken en daarom doet hij het ook niet.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *