FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Branie ontbreekt nog bij Feyenoord, waarom altijd die twijfel?’

Volgens voormalig topvoetballer en huidig analist Ruud Gullit kan een gebrek aan branie de landstitel voor Feyenoord in de weg staan. Hij zag gisteren dat de Rotterdammers de koppositie moesten afstaan aan AZ.

“Dat is het enige wat nog ontbreekt bij Feyenoord. Branie. Het gevoel hebben dat je het kan doen”, aldus Gullit bij Ziggo Sport Voetbal Café. “Die twijfel altijd, waarom?” Collega-analist Soufiane Touzani wijst het op papier zware programma van Feyenoord aan als mogelijke oorzaak voor de Rotterdamse bescheidenheid. De ploeg van trainer Arne Slot gaat dit weekend op bezoek bij sc Heerenveen. Bij een overwinning zijn de Rotterdammers weer koploper. Volgende week staat het duel met AZ in De Kuip op het programma.

Gullit geeft het seizoen 1983/84 als voorbeeld, toen hij samen met onder anderen Johan Cruijff kampioen werd met Feyenoord. “Het gaat om geloven. Ik weet nog dat we in het Olympisch Stadion met 8-2 pak kregen tegen Ajax. Uiteindelijk moet je in jezelf blijven geloven. Als je dat niet doet, gaat het hem ook niet worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *