FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Met deze elf starten Feyenoord en AZ vanavond’

Vanavond staat de kraker tussen Feyenoord en AZ op het programma in de strijd om de titel. Vooral Feyenoord-trainer Arne Slot heeft een flinke puzzel neer te leggen omdat hij niet kan beschikken over de middenvelders Orkun Kokcu en Sebastian Szymański. Vooral de nummer tien positie is een vraagteken.

Geciteerd door het Algemeen Dagblad vertelde Slot niet te wanhopen vanwege de afwezigheid van zijn aanvoerder. “Een geschorste speler, daar hebben meer clubs mee te maken. We hebben best nog wel keuzemogelijkheden om dat op te lossen. Wieffer en Timber moeten het zonder Kökçü doen. Dat is ook weer een mooi meetmoment.”

Daarmee verklapte de oefenmeester in ieder geval twee van de drie posities op het middenveld. Voor de nummer tien-positie lijkt Slot tegen AZ te kiezen voor Javairô Dilrosun, die dit seizoen al een aantal keren op die positie heeft gespeeld. Daardoor komt er op de rechtsbuitenpositie een plek vrij voor Alireza Jahanbakhsh. Aan de linkerkant zal Oussama Idrissi gaan starten, terwijl Santiago Gimenéz opnieuw de voorkeur krijgt in de spits boven Danilo. Achterin kent Feyenoord geen verrassingen, waar nog altijd de geblesseerde Gernot Trauner ontbreekt.

Bij AZ worden geen verrassingen in het basiselftal verwacht. Het duel tussen de nummers één en twee van de Eredivisie wordt om 21:00 uur afgetrapt in De Kuip. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten in het voordeel van Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Timber; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes, Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *