FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ajax-speler kan gewoon door Rotterdam lopen’

Jurrien Timber weet zeker dat hij zijn broer Quinten onderuit zou halen als hij daarmee een goal zou voorkomen. Binnenkort staan beide broers weer tegen elkaar als De Klassieker los barst. Hij legt ook uit waarom hij zonder problemen door Rotterdam kan lopen als hij dat wilt.

Bij het magazine van Ajax Life konden Amsterdamse supporters hun vragen inzenden, die bij Timber terecht zouden komen. Als eerst kreeg hij een situatie in het veld voorgeschoteld. Stel je voor dat Ajax in de slotminuten van de Klassieker op een 1-0-voorsprong staat. Quinten stoomt met de bal aan de voet op doel af. Jurriën is de laatste die hem kan tegenhouden. Wat doet hij dan?

“Tackelen”, antwoordt Timber duidelijk. “Ik probeer de bal wel te raken, maar voor de rest neem ik alles in mijn weg mee. Dus ook Quinten, haha. Hij moet worden gestopt. Quinten zal niet anders verwachten. We hebben altijd een echte broederstrijd gehad, wilden altijd van elkaar winnen als we op straat voetbalden. Wel op een faire manier, hoor.”

In het gezin Timber draait alles om voetbal. Voor wie is moeder Timber eigenlijk, als de broertjes tegenover elkaar staan? “Dat ligt echt aan het gevoel dat ze op die dag heeft”, aldus de Ajacied. “We zien wel aan haar voor wie ze is en maken daar onderling grappen over. Bij FC Utrecht – Ajax was ze bijvoorbeeld voor Quinten. Bij de laatste Klassieker was ze juist weer voor mij. Feyenoord stond eerste, met ons ging het niet zo goed.”

Dat de broertjes veel op elkaar lijken leidt soms tot gekke situaties. “Laatst was ik in Rotterdam en wilde iemand met me op de foto omdat-ie dacht dat ik Quinten was. Ik zei: ‘Vandaag even niet.’ Ik wilde niet dat de foto naar buiten kwam en mensen me alsnog zouden herkennen. Het is inderdaad wel zo dat ik gewoon door Rotterdam kan lopen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *