FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Drie Feyenoorders in voorselectie van Oranje

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal. En daar zitten toch wel de nodige verrassingen bij. Zo zitten er drie Feyenoorders in de voorselectie en doelman Bart Verbruggen van Anderlecht. Koeman drukt in het begin van zijn tweede periode als bondscoach gelijk zijn stempel.

Koeman gaf al aan het anders te gaan doen. Zo wil de 59-jarige coach terug naar het ‘Hollandse’ 4-3-3, met buitenspelers en de punt naar achteren op het middenveld. In de voorselectie heeft Koeman plaats gemaakt voor drie spelers van de koploper van de Eredivisie. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer mogen hopen op een plaatsje in de selectie voor Frankrijk en Gibraltar. Opvallende namen in de lijst van 37 zijn verder keeper Verbruggen, de op het moment geblesseerde Andries Noppert (sc Heerenveen), Vitesse doelman Kjell Scherpen, Kenny Tete (Fulham), Joey Veerman (PSV) en Wijnaldum (AS Roma). Over een week maakt hij de definitieve selectie bekend.

Koeman geeft aan dat hij met opzet heeft gekozen voor een lijst van liefst 37 spelers. “Dat is meer dan gebruikelijk. Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid.”

Justin Bijlow, de beoogde eerste doelman, zit er niet bij. Hij is geblesseerd aan zijn pols. Noppert kampt ook met een blessure, maar lijkt sneller op de weg terug. Jasper Cillessen en Mark Flekken zitten ook weer in de voorselectie. Verder mogen Verbruggen en Scherpen hopen op een plek in de Oranje-selectie.

Bij de verdedigers valt op dat vaste Oranje-waarden als Daley Blind, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij er gewoon bij zitten. Deze internationals spelen niet bij hun club. Koeman hoopt dat dit nog gaat veranderen richting eind maart, zodat zij nog wedstrijdritme op doen. Hartman en Geertruida staan te popelen om hen mogelijk te vervangen. Ook Sven Botman en Jeremie Frimpong lijken daarvan te kunnen profiteren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *