FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-nadeel in strijd om de titel’

Zowel Ajax als Feyenoord wonnen hun wedstrijd dit weekend met 1-0. Het verschil tussen beide rivalen blijft dus drie punten. Wel lonkt er een groot voordeel voor Ajax.

Trouw schrijft zondagavond: “Slot vond het ‘niet zo raar’ dat Feyenoord zaterdag zwak had gespeeld gezien het ‘volle schema’ met de derde wedstrijd in zeven dagen. Dat ritme houdt Feyenoord nog wel even. Deze en volgende week speelt het Europees tegen Shakhtar Donetsk.”

“Historische statistieken leren dat de kans op puntenverlies na een Europese wedstrijd groter is. Ajax heeft die beslommeringen niet meer”, zo weet het medium. “De kans op blessures is bij een druk programma altijd groter. Feyenoord heeft daar de laatste tijd toch al last van (Timber, Bijlow, Walemark nu, en onlangs Szymanski en Trauner), terwijl bij Ajax iedereen beschikbaar is.”

Trouw beaamt dat Feyenoord een ‘op papier een iets lichter programma’ heeft. Na de 1-0 zege op FC Groningen luidt de conclusie: “De les van zaterdag is dat de thuiswedstrijden tegen FC Volendam, RKC Waalwijk, FC Utrecht en Go Ahead Eagles allerminst eenvoudig worden. De Rotterdammers moeten nog naar het verrassende Sparta, naar tegen degradatie knokkende ploegen als FC Emmen, Excelsior en SC Cambuur én naar Ajax. In de Johan Cruijff Arena wil Ajax op 19 maart de grote inhaalslag voltooien.”

One thought on “‘Feyenoord-nadeel in strijd om de titel’

  1. Het lijkt erop dat Ajax weer kampioen moet worden.,Feyenoord Zierikzee wel winnen op 19.3 en Ajax moet o.a. nog naar Heerenveen en PSV en Twenthe

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *