FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ajax deed deze zomer poging voor Arne Slot’

Ajax heeft vorig jaar geprobeerd om Arne Slot naar Amsterdam te halen. Hier maakt het NRC melding van. Ook hadden ze contact met Alex Kroes om de nieuwe TD te worden. Uiteindelijk ging dit niet door en werd Alfred Schreuder aangesteld als nieuwe trainer.

De periode van Ajax onder Schreuder eindigde in een fiasco en hetzelfde geldt voor de onderhandelingen met Kroes, die aanvankelijk de belangrijkste kandidaat was om Marc Overmars op te volgen. Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen, liet na een gesprek weten ‘serieus geïnteresseerd’ te zijn en appte later dat er met ‘niemand anders’ werd gepraat, terwijl commissaris Danny Blind hem een ‘goede kandidaat’ vond.

De volgende stap: een gesprek met algemeen directeur Edwin van der Sar. Die laat Kroes wekenlang bungelen, schetst NRC. Een afspraak met Van der Sar bleef uit. In mei ‘ontploft het, als bekend wordt dat Schreuder in het nieuwe seizoen Ten Hag opvolgt – nadat Ajax eerst Feyenoord-coach Arne Slot zonder succes polst’. Kroes werd niet betrokken bij de onderhandelingen met Schreuder, trok zijn conclusies en trok zich terug. Hij werkt nu bij AZ.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *