FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Johan Derksen moet VI-gast gaan fileren’

Vanavond is Mark Rutte te gast in het programma Vandaag Inside. En dat beloofd een spektakel te worden. Johan Derksen is namelijk erg uitgesproken over de Minister-President die er in zijn ogen een potje van maakt. Vuurwerk aanstaande dus.

Columnist Jan Dijkgraaf richt zich in zijn Briefje van Jan alvast tot Derksen: “Vanavond is het erop of eronder. Kruipt het journalistieke bloed waar het niet gaan kan en zorg je dat Mark Rutte Renze de Vries achterna gaat? Of ben je het zoveelste mediafiguur waar de gepatenteerde gladjakker Mark Rutte handig gebruik van maakt in zijn verkiezingscampagne?”

Renze de Vries was een Groningse varkensboer én de voorzitter van FC Groningen. In 1989 bracht Derksen deze preses ten val door te onthullen dat De Vries er een omvangrijk zwartgeldcircuit op nahield… Later zei de huidige VI-tafelgast dat hij daar spijt van had: ‘De Vries maakte van Groningen een echte voetbalstad…”

Dijkgraaf vervolgt: “Vanavond zit je in Vandaag Inside schuin naast de man die in ruim twaalf jaar als premier níéts voor de Groningers deed. Integendeel. Die de Groningers juist onnoemelijk veel leed bezorgde. En nog bezorgt. Mark Rutte.” De columnist noemt onze minister-president ‘een recidivist die overal mee wegkomst, mede omdat hij de Nederlandse journalistiek in zijn zak heeft.”

‘Ouderwetse journalist Johan Derksen zou Rutte slopen…’
Derksen stelt nogal eens dat ‘de tijd van Rutte is gekomen’, dat de premier op moet stappen: “De ouderwetse journalist Johan Derksen zou, juist omdat hij hart heeft voor de Groningers, vanavond als een stoomwals over de belangrijkste dader van het leed dat de Groningers is aangedaan heenwalsen. Hij zou hem slópen.” Maar bij CDA-minister Hugo de Jonge gebeurde dat absoluut niet, die kreeg vrij spel om de zoekgeraakte vijf miljard euro aan ‘coronabudget’ ‘echt zo’n social media-complotding’ te noemen.

“Hoe het vanavond zal gaan? ‘Meneer Rutte, dat Toeslagenschandaal…’ ‘Da’s nou echt zo’n social media-complotding.’ ‘Meneer Rutte, die aardbevingen in Groni…’ ‘Social media complotding.’ ‘Meneer Rutte, dat weggooien van sms’j…’ ‘Social media complotding’”, besluit Dijkgraaf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *