FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Strenge Slot heeft harde woorden richting verdediger

Feyenoord won gisteren na een goede tweede helft met 2-1 van FC Volendam. Lange tijd keek ‘De club uit Zuid’ tegen een 0-1 achterstand aan maar toch konden ze dit wederom opbuigen.

Al vroeg in de wedstrijd opende Daryl van Mieghem de score na een inschattingsfout van David Hancko. De naam van de Slowaak valt dan ook het vaakst als trainer Arne Slot de pijnpunten analyseert. “Ik vind dat, als je verdedigt, je altijd van iets uit moet gaan wat niet kan gebeuren. Bij de eerste tegengoal gaat Dávid de fout in, maar dan mag Hartman nog nooit denken dat hij dat wel goed op zou lossen. Als verdediger moet je denken: als alles fout kan gaan, sta ik dan nog goed? Quilindschy gokte dat Dávid die bal zou hebben. Dan is je tegenstander weg.”

Even na rust liet Henk Veerman na de 0-2 te maken uit een gigantische kans. “De tweede grote kans was eigenlijk vergelijkbaar. Mats Wieffer wilde de bal met buitenkant rechts spelen – wat natuurlijk niet goed is – maar dan moet je als Geertruida en Hancko zijnde altijd nadenken over wat er fout zou kunnen gaan. Dat is iets wat we hartstikke goed doen dit seizoen, maar waar we vandaag wat lankmoedig in waren.”

Overigens zag Slot ook voldoende positieve punten bij zijn ploeg. “We hebben zelf ook best wel veel kansen gecreëerd en iets minder lang dan normaal gewacht met de 2-1 maken.” Donderdag wacht de volgende beproeving, de return tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *