FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft de absolute zilvervloot rondlopen’

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem voorspelt een grote toekomst voor spits Santiago Gimenez. Hij denkt dat de Mexicaanse goalgetter in de toekomst een vermogen kan gaan opleveren voor de Rotterdammers.

In de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad krijgt Van Hanegem de vraag of Giménez een ‘Europese topspits’ kan worden. “Dat zou kunnen”, antwoordt de Kromme. “Ik hoop het. Niet alleen voor hem, maar ook voor Feyenoord. Spitsen zijn vaak egoïstisch, maar hij heeft ook het vermogen om naast zich te kijken en spelers aan te spelen van wie hij zeker weet dat ze gaan scoren. Dan kan Feyenoord er heel veel plezier van hebben. Sowieso op het veld, maar over een paar jaar kan er ook een zak geld binnenkomen. Dan gaat hij heel veel geld opbrengen.”

Op dit moment schat FootballTransfers de waarde van de 21-jarige Mexciaan op 13,4 miljoen euro. Feyenoord lijkt gouden zaken te hebben gedaan, want de club heeft volgens directeur Dennis te Kloese minder dan vier miljoen euro aan Cruz Azul betaald voor zijn komst in de zomer van 2022. Daarvoor kreeg Feyenoord echter maar een deel van zijn transferrechten in handen. Te Kloese heeft aangegeven dat het percentage hoger is dan vijftig procent en dat Feyenoord bij bepaalde prestaties, zoals doelpunten en gespeelde wedstrijden, contractueel verplicht is om percentages ‘bij te kopen’. De kans is aanwezig dat dat al is gebeurd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *