FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Santiago Giménez onder de indruk van Ajax-speler

Santiago Giménez is onder de indruk van Ajax-speler Edson Alvarez. Beide heren zijn landgenoten en spelen ook samen in de nationale ploeg van Mexico.

“Edson is echt een geweldige jongen. Toen ik bij de nationale ploeg van Mexico kwam, nam hij mij vanaf de eerste dag op sleeptouw. Dat zal ik nooit vergeten. Ja, hij heeft een bepaalde speelstijl. Op het randje en soms er overheen. Persoonlijk houd ik er enorm van. Ik denk dat elk elftal zo’n type nodig heeft.”

“In Nederland houden de mensen vooral van de schoonheid van het spel. Van mooie acties en prachtige doelpunten. Maar mijn doelpunt tegen Lazio, dat was toch vooral een kwestie van doorgaan en niet opgeven. Pas stoppen als die bal over de lijn is”, aldus Giménez, die zelf erg moest wennen na zijn verhuizing vanuit Cruz Azul naar Nederland.

“In eerste instantie denk je voortdurend aan Mexico. Hoe het daar zou gaan met mijn vrienden, mijn familie, met de mensen bij Cruz Azul. Je mist het eten. Op een dag werd ik wakker en ik heb tegen mezelf gezegd: ik moet ervan af dat ik steeds met Mexico bezig ben. Ik ben nu in Nederland, ik ben nu een Rotterdammer. Hier moet ik alles uit de kast halen om te slagen. Daar heb je hulp bij nodig, maar veel moet uit jezelf komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *