FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Santiago Giménez schrok enorm na aankomst in Rotterdam

Santiago Giménez speelt sinds deze zomer bij Feyenoord. Hij begon stroef bij zijn nieuwe club maar inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot basisspeler. In het begin moest hij wel vreselijk wennen aan het spelletje dat zijn nieuwe club speelt.

In en gesprek met het AD blikt hij hier op terug. “Bij Feyenoord zijn we altijd aan het pressen. We zetten druk in de wedstrijden, we zetten druk op het trainingsveld. Toen ik hier net was, probeerde ik het zo goed mogelijk uit te voeren. Ik leerde al snel dat de spits de eerste verdediger is en dat die alles moet geven bij dat verdedigen. Dus ik ging rennen en jagen. Maar als ik dan de bal had, was de energie verdwenen. Daar moest ik echt aan werken. De intensiteit hier bij Feyenoord is niet te vergelijken met wat ik gewend was bij Cruz Azul. Ik leef hier mijn droom.”

Zijn andere droom, actief zijn op een wereldkampioenschap, kwam eind 2022 níét uit. Bondscoach Gerardo Martino liet de Feyenoord-goalgetter namelijk links liggen… “Een teleurstelling. Zonder twijfel. Maar ik denk ook dat God overal een reden voor heeft. Dat ik nu nog geen WK mocht meemaken, betekent in mijn ogen dat er straks iets anders voor mij is. Een landstitel in Nederland? Een bekerfinale? Wie zal het zeggen, ik hoop het. Maar God geeft geen dingen die je niet verdient. Daar moet je heel hard voor werken.”

Giménez hecht veel waarde aan het geloof: “Ik geloof er heilig in dat alles is voorbestemd. Dat zei ik ook na de winnende treffer tegen Lazio. God had die bal daar neergelegd. Weet je, als kind maakte ik iets bijzonders mee. Ik kreeg trombose in mijn arm en de artsen zeiden dat voetballen geen optie meer was. Maar God liet mij weten dat ik toch moest blijven voetballen. Hoe? Dat voel je. De artsen konden niet geloven dat ik weer vrijuit speelde. En nu speel ik in de Kuip. Toen Feyenoord zich meldde, wist ik genoeg. Ik wilde naar Europa, naar Rotterdam, naar de Eredivisie. Er was geen spoortje twijfel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *