FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord twijfelt over transfersom van tien miljoen euro’

Feyenoord huurt momenteel Sebastian Szymanski van het Russische Dinamo Moskou. De Rotterdammers kunnen hem aan het eind van het seizoen voor tien miljoen euro overnemen. Analist en voormalig voetballer Karim El Ahmadi vindt dit bedrag te hoog.

“Tien miljoen voor Feyenoord is heel veel. Je moet kijken wat je achter de hand hebt, of wat op de scoutingslijstjes staat. Tien miljoen vind ik veel. Szymanski zit bij Poolse elftal en zal ook wel in trek zijn bij andere clubs.” Er gaan geruchten dat investeerders uit het bedrijfsleven bereid zijn om mee te lappen voor de linkspoot.

El Ahmadi had verder ook nog mooie woorden over voor spits Santiago Giménez. “Die loopacties van Giménez… ik zou als verdediger helemaal gek van hem worden, want hij is bijna niet te dekken. Hij speelde vandaag ook weer heel goed. Bart Vriends en Mike Eerdhuijzen hadden het heel moeilijk met hem. Ook zijn positie kiezen: als Igor Paixão doorkomt, dan is hij altijd bij de penaltystip. Hij heeft de eerste zes maanden van het seizoen niet veel gespeeld, vaak als invaller. Als hij blijft, dan zie ik hem volgend seizoen echt wel meer dan twintig doelpunten maken.”

Momenteel staat Giménez na 25 competitiewedstrijden (waarvan veertien als basisspeler) op negen goals. Ziet El Ahmadi ook nog verbeterpunten? “Waar hij nog aan kan werken? Snelheid misschien, maar het doelpunt maakt hij ook vanuit een loopactie. Hij heeft eigenlijk alle tools om een topspits te worden, ook in Europa. Hoe hij positie kiest, hoe hij ballen afmaakt… De rust ook in die ene bal die hij afmaakt: hij kon blind schieten, maar hij stift hem iets op, zodat de keeper hem net niet kan pakken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *