FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Johnny Heitinga: ‘Feyenoord is de favoriet’

Ajax-trainer John Heitinga vindt dat Feyenoord morgen de favoriet is in de bekerkraker met Ajax. Hij baseert dit omdat de Rotterdammers eerste in de competitie staan en ook Europees uitstekend presteren. Ook de nederlaag van de Amsterdammers twee weken geleden zal meewegen bij de onervaren oefenmeester.

De Rotterdammers zette zondag een grote stap richting de landstitel door uit bij Sparta te winnen, terwijl Ajax twee punten verloor bij Go Ahead Eagles. Heitinga is in gesprek met de NOS dan ook duidelijk. “Feyenoord is favoriet, ze spelen thuis.”

“Nationaal en internationaal maakt Feyenoord indruk en het is duidelijk dat Arne Slot (trainer, red.) succesvol is. Wij zullen woensdag heel goed moeten zijn. De realiteit is dat wij tweede staan en tegen een ploeg in vorm spelen.”

Heitinga krijgt de vraag of er extra druk op staat omdat Ajax nog geen topwedstrijd gewonnen heeft. “Het feit dat wij geen topwedstrijd hebben gewonnen geeft aan hoe dit seizoen voor ons verloopt. De jongens kunnen stuk voor stuk goed voetballen, maar hebben ook te maken met momentum. De ene speler heeft wat meer vertrouwen dan de ander. Sommige spelers zullen op moeten staan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *