FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dat streepje heeft Arne Slot op hem voor’

Foppe de Haan maakte Ruud van Nistelrooy mee als speler van SC Heerenveen en ziet hem nu grote stappen maken als trainer van PSV. Gister wist hij met zijn club beslag te leggen op de KNVB Beker door Ajax in de finale na strafschoppen te verslaan.

“Hij was als spits bij mij heel egoïstisch en gedreven”, blikt hij in gesprek met het medium terug op de spelersloopbaan van Van Nistelrooij. “Dat raakte hij later kwijt. Ik vind hem nu hartstikke meelevend en meedenkend. Hij geeft op een goede manier aandacht aan mensen. Dat heb je ook nodig als trainer.”

De Haan denkt tegelijkertijd dat Van Nistelrooij de komende jaren voldoende heeft om van te leren. De oefenmeester wist in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV niet tot het einde te strijden voor de landstitel, terwijl het in de Europa League eveneens niet wist te overtuigen. De overwinning in de KNVB Beker kan hij dan weer wel aan zijn erelijst toevoegen.

Communicatief denkt De Haan dat er ook nog vooruitgang te boeken is. “Hij zei een keer dat een eerste helft niet PSV-waardig was. Wat bedoel je dan? Ruud is heel eerlijk, maar Arne Slot van Feyenoord is bijvoorbeeld een stuk slimmer. Die heeft nagedacht over wat hij gaat zeggen en heeft een verhaal dat iedereen acceptabel vindt. Ruud roept zelf vragen op. Ik vind hem nog te veel de voetballer.”

Aankomend seizoen moet Van Nistelrooij met PSV laten zien dat hij zichzelf heeft verbeterd, waarin De Haan alle vertrouwen heeft. “Hij leert wel hoor, daar hoef je niet bang voor te zijn”, zo stelt hij namelijk. De Eindhovenaren hebben dit seizoen nog vier competitieduels te spelen: Sparta Rotterdam (uit), Fortuna Sittard (thuis), sc Heerenveen (thuis) en AZ (uit).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *