FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Kuip-baas staat perplex na ongekende ravage’

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw van de Rotterdamse Kuip is flink geschrokken van alle schade die er is gemaakt tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV. In een gesprek met RTV Rijnmond licht ze toe wat ze allemaal aantrof.

“Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten. Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd.”

Na de bekerfinale gingen er op social media al foto’s en video’s rond van de schade in De Kuip. De Leeuw verduidelijkt de situatie. “Door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden. Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *