FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot krijgt groot compliment van aansteller’

Frank Arnesen, de voormalig technisch directeur van Feyenoord is dolenthousiast over Arne Slot. Hij haalde de trainer destijds binnen als nieuwe oefenmeester van de club. Arnesen schoof vanochtend aan in het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ op ESPN.

Ik ben hartstikke blij voor de mensen die er zitten. Ik heb dagelijks met ze gewerkt en ik heb gezien hoe wij vorig jaar veel bereikt hebben door de finale van de Conference League te halen. Ik ben heel blij met hoe het gaat. Of ik daar nu een groot of klein aandeel in had, interesseert me niet zo veel. Ik deed gewoon mijn best.”

De transfers van dit seizoen zijn vrijwel allemaal een schot in de roos voor Feyenoord. Toen Arnesen bij de club arriveerde, zat de scouting heel anders in elkaar. “Het was voor mij ook heel verrassend, dat ze maar drie scouts hadden. Dan wordt de vraag: hoe ga je met deze mensen om? Ik vind scouts heel belangrijk, dus dan moet je ze belangrijk maken. We hadden niet eens een kamer voor de scouts. Ze moeten naar het buitenland, maar ik wil ook graag dat ze hier zijn.”

Arne Slot kan ook op complimenten rekenen van Arnesen. “Wat je ook ziet aan Arne… negen van de tien keer komen ze beter uit de rust. Hij en zijn staf analyseren het heel goed en weten precies wat ze moeten doen. Maar hij kan het ook overbrengen, daar is hij top in. Dat vind ik heel interessant.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *