FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoorder: ‘Het liefste wil ik bij de club blijven’

Sebastian Szymańsk hoopt ook na de zomer voor Feyenoord te voetballen. De Rotterdammers huren hem voor een seizoen van Dinamo Moskou en kunnen hem voor tien miljoen euro definitief overnemen. Maar of ze dit zullen doen is nog maar de vraag. Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt werden al als nieuwe middenvelders gehaald.

“Ik houd van het positiespel van Feyenoord. Het niveau van de Eredivisie is goed, dus ik moet elke wedstrijd vol aan de bak”, zo vertelt de middenvelder aan Panna. De oorlog in Oekraïne zorgde ervoor dat Szymański afgelopen zomer bij Dinamo Moskou in een lastige situatie belande. Feyenoord bood uitkomst. “Ik trainde vorig jaar zomer eerst even mee bij Legia Warschau. Even aankijken wat er zou gebeuren. Diverse clubs toonden interesse, Feyenoord leek me de beste oplossing. De kans op speeltijd was groot, de speelwijze sprak me erg aan en de fans zijn geweldig”.

Szymański zal na dit seizoen sowieso niet terugkeren naar Dinamo Moskou. Waar hij volgend seizoen actief is kan hij nog niet zeggen. Feyenoord heeft een koopoptie op Szymański bedongen, waardoor de Rotterdammers hem voor circa tien miljoen euro kunnen overnemen. Het is nog niet duidelijk of de club daarvan gebruik gaat maken. “Dat ligt niet in mijn handen. Ik ben dit seizoen gehuurd. Ik heb het super naar mijn zin. Het zou mooi zijn als ik mag blijven”, aldus de Pool.

Dit seizoen kunnen ze Szymański in ieder geval niet meer afnemen. Hij heeft plezier in het voetballen hervonden en bovendien lonkt het kampioenschap. “We hebben een team met heel goede spelers. We hebben jonge spelers, talenten en ook spelers met ervaring. De trainer weet ons elke keer precies uit te leggen wat we moeten doen, zodat iedereen het begrijpt. Het zou top zijn als dat straks het kampioenschap oplevert. Een feest op de Coolsingel wil ik graag meemaken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *