FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord is klassen beter dan Ajax’

Willem van Hanegem vind dat Feyenoord klassen beter is als Ajax. En hij vindt dan ook dat ze dit moeten uitdragen. De Rotterdammers staan voor hun zestiende landstitel in de geschiedenis.

Komende zondag, in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles, kan Feyenoord het eerste matchpoint verzilveren. Tot die tijd houden trainer Arne Slot en de spelers een slag om de arm. Van Hanegem vindt dat onnodig. ‘Ik snap dat lastige gedoe over ‘we hebben nog niets gewonnen’ en ‘we zijn nederig’ niet van het huidige Feyenoord. Dit is gewoon het sterkste elftal van de Eredivisie’, reageert De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De concurrentie bakt er weinig van, constateert Van Hanegem. ‘Bij PSV deden ze zaterdagavond weer net alsof de 0-1 winst op Het Kasteel tegen Sparta vakwerk was en na Ajax – AZ hoorde ik de mensen die Ajax zo’n warm hart toedragen weer lekker babbelen over dat hun club wel een overwinning had verdiend. Ze hebben niet één keer gewonnen van Feyenoord, PSV en AZ, ze komen niet in de buurt van het huidige Feyenoord.’

Van Hanegem vindt dan ook dat ze bij Feyenoord meer met de borst vooruit mogen lopen. ‘Dat mag je best uitstralen als je koploper bent en nog eenmaal moet winnen van Go Ahead Eagles, FC Emmen of Vitesse. En als je maar één keer hebt verloren dit seizoen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *