FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Van Hooijdonk naar Feyenoord als opvolger van Gimenez?’

Voormalig topvoetballer Roy Makaay vindt Sydney van Hooijdonk nog niet rijp voor een overstap naar Feyenoord om Santiago Gimenez op te volgen mocht deze vertrekken. De spits van Heerenveen is momenteel topscorer in de Eredivisie met zestien doelpunten. Deze vraag werd hem gesteld in het programma ‘Dit was het weekend’ op ESPN.

“Nee, ik denk het niet”, reageerde Makaay op de vraag of Van Hooijdonk in staat is om Giménez op te volgen. “Misschien over twee jaar. Dit is pas het eerste seizoen waarin hij vast speelt. Als hij dit nog één of twee seizoenen kan doen, dan wordt hij interessant.” Kenneth Perez nam het op voor Van Hooijdonk. “Ik vind het wel knap. Het is een vrij beperkte speler. Zestien goals is toch knap, hoor.”

De analisten zagen Van Hooijdonk zaterdag scoren in de gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-3). “Het was een goede goal, zoals hij voor zijn man kwam”, vond Makaay. “Op dit moment zou ik hem als Feyenoord niet halen, maar het wordt een ander verhaal als hij zich zo blijft ontwikkelen.”

Giménez, die na de 0-2 zege op Excelsior nog geen duidelijkheid kon verschaffen over zijn toekomst, is volgens Makaay een ‘heel goede’ spits. “Hij oogt niet snel, maar dat is hij wel. Technisch vind ik hem heel goed. Hij kan geweldig koppen en is voor tegenstanders ook een handenbindertje. Ik hoop voor Feyenoord en de Eredivisie dat hij nog een jaar blijft. Tegen AS Roma zag je dat hij het op dat niveau nog lastig had. Misschien komt er een club waar hij geen nee tegen kan zeggen, maar ik denk dat het voor zijn ontwikkeling goed is om nog een jaar te blijven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *