FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord gaat transferrecord verpulveren met deze speler’

Het ziet ernaar uit dat Feyenoord deze zomer een enorme klapper zal maken met de verkoop van middenvelder Orkun Kokcu. Zijn marktwaarde rijst namelijk de pan uit.

Hij werd al vroeg in zijn carrière aan een toptransfer gelinkt (bijvoorbeeld naar een club als Arsenal), maar kende op een gegeven moment een dipje in De Kuip, de motor stokte eventjes. Dit seizoen is hij echter helemaal terug in Rotterdam-Zuid onder de vleugels van oefenmeester Arne Slot en de verwachting is dan ook dat hij nu onhoudbaar is geworden.

De marktwaarde van Kökcü wordt momenteel (door Transfermarkt) geschat op dertig miljoen euro, maar volgens onbevestigde berichten uit het buitenland wil Feyenoord minimaal 45 miljoen euro cashen met de verkoop van zijn aanvoerder. En dat bedrag ligt dus vele malen hoger dan de geldsom die de Rotterdammers in de zomer van 2022 kregen voor de bovengenoemde Sinisterra.

De Telegraaf meldde onlangs over de belangstelling voor de hoofdrolspeler in dit verhaal: “Het rijtje namen van clubs uit de Premier League, Bundesliga, Serie A en LaLiga is alleen geen rijtje meer. Het is een stroom aan scouts en technisch directeuren die De Kuip platlopen om het grootste talent in jaren uit de eigen opleiding aan het werk te zien.” Onder meer SL Benfica, Borussia Dortmund, Brighton & Hove Albion, Leicester City, Tottenham Hotspur, Wolverhampton Wanderers en Manchester United zouden wel aan de slag willen gaan met Kökcü, waar Paris Saint-Germain onlangs óók al aan de Feyenoord-sterspeler werd gelinkt.

“Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken”, zei Johan Cruijff ooit, maar als het transferrecord van Feyenoord daadwerkelijk vermorzeld wordt, is dat natuurlijk een zéér goed teken voor de aanstaande Eredivisie-kampioen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *