FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Investeren op de flanken is deze zomer essentieel’

Feyenoord kan vanmiddag in de eigen Kuip kampioen van Nederland worden door te winnen van Go Ahead Eagles. En dit betekend ook directe plaatsing voor de Champions League het komende seizoen. Volgens analist Ronald de Boer zal het dan allemaal nog beter moeten.

Hij wijst daarbij met name naar de twee flankspelers in de ploeg van Arne Slot. “Wil je op Champions League-niveau écht meedoen, dan denk ik dat je daar versterkingen moet zoeken”, zegt hij in het Voetbal Café van Ziggo Sport. “Maar dat is natuurlijk lastig, want wie vind je voor een bepaald bedrag. Ga je al het risico nemen?”

“Op de flanken, daar ligt echt prioriteit nummer één.” Op linksbuiten startte vrijwel altijd Oussama Idrissi dit seizoen, op rechts ging het tussen Alireza Jahanbakhsh en Igor Paixão. Javairo Dilrosun kan ook nog een optie zijn voor de vleugels.

De Boer zegt tot slot dat hij Lutsharel Geertruida volgend seizoen wel als centrumverdediger wil zien, maar dan zal Feyenoord wel een extra rechtsback moeten halen. Over Marcus Pedersen bestaan grote twijfels. “Geertruida staat af en toe rechtsback, dan weer in het centrum, dus het is voor Slot nog niet echt duidelijk wat hij precies wil. Ik zou zeker een extra rechtsback erbij halen, want je kan er ook niet vanuit gaan dat iedereen fit blijft.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *