FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot neemt een loopje met Feyenoord’

Arne Slot wordt de laatste tijd stevig gelinkt aan een overgang naar Tottenham Hotspur maar over zijn toekomst wil de oefenmeester nog niet veel kwijt. Journalist Valentijn Driessen vindt dat hij op deze manier zijn werkgever aan het lijntje houdt.

Hij heeft bij ‘De Stadionclub’ nog een contract tot medio 2025. De oefenmeester zelf heeft nog geen duidelijkheid gegeven en Driessen denkt in zijn column in De Telegraaf wel te weten waarom Slot iedereen bij Feyenoord nog in het ongewisse laat. “Omdat hij via zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, de Braziliaanse juriste die de plaats van haar overleden baas Mino Raiola heeft ingenomen, al een tijdje in gesprek is met Tottenham Hotspur. Zij zou voor Slot inmiddels ’ja’ hebben gezegd tegen Spurs’ baas Daniel Levy.”

Woensdag komt Pimenta naar De Kuip voor gesprekken met algemeen directeur Te Kloese. Driessen verwacht dat Pimenta Slot richting de Spurs zal willen duwen. “Pimenta zal vertellen dat de oefenmeester Spurs boven Feyenoord verkiest en dat Slot enkele stafleden wil meenemen. Daarbij zal ze graag de afkoopsom voor Slots contract tot medio 2025 willen weten. Voor medio 2024 heeft Slot een gelimiteerde afkoopsom in zijn Feyenoord-contract staan. Deze zomer kan Feyenoord onbeperkt vragen wat het wil voor Slot. Het zou daarom lucratiever zijn om de succestrainer deze zomer te laten vertrekken in plaats van volgend jaar.”

Waar Slot niets wil loslaten over zijn toekomst, daar stelt Driessen vraagtekens bij de handelswijze van de oefenmeester die volgens de journalist Pimenta de markt heeft laten verkennen. “En heimelijk buiten alles en iedereen bij Feyenoord om de boel rond te maken met Tottenham Hotspur. Hoe netjes is dat als Feyenoord als werkgever al je persoonlijke wensen, financieel en sportief, de afgelopen twee jaar zoveel als mogelijk heeft ingewilligd?”

Volgens Driessen valt daarmee de vergelijking te maken met de situatie bij AZ, waar Slot destijds ook in het diepste geheim onderhandelde met Feyenoord. De voetbaljournalist laakt dan ook de handelswijze van de oefenmeester. “Waar het Legioen openlijk smacht naar Slots ’ik blijf’ houdt hij de fans bewust onwetend van zijn onderhandelingsresultaat met Tottenham Hotspur. Het betreft de voetballerij, maar desondanks riekt het sterk naar onfatsoen van de welbespraakte succescoach, die al acht dagen met een mooie omhaal van woorden het achterste van zijn tong verborgen houdt.”

Volgens Driessen moet Feyenoord zich niet langer aan het lijntje houden, maar een duidelijke deadline eisen. De voetbaljournalist stelt dat de club groter is dan Slot en dat er ook na de oefenmeester leven is. “Zijn vakmanschap als trainer-coach is boven elke twijfel verheven. Volgend seizoen zal hij dit bij Tottenham Hotspur of Feyenoord wederom bewijzen. Maar de manier waarop Slot dit spelletje speelt, is onfatsoenlijk, zelfs tegen het onbeschofte aan als werknemer met een tweejarig topcontract naar een loyale werkgever als Feyenoord.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *