FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘In Amsterdam hadden ze het dubbele gekregen voor deze verkoop’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten vind het onbegrijpelijk dat Feyenoord haar sterspeler Orkun Kokcu voor 25 miljoen euro laat vertrekken. In zijn ogen hebben ze namelijk niet het onderste uit de kast gehaald.

“Ik vind het weinig geld, 25 miljoen euro. Als je ziet wat Portugese clubs normaal gezien aan transfers verdienen, dan is dit een laag bedrag”, vertelt Van Basten bij Rondo. Het doorverkooppercentage zegt volgens de voormalig Oranje-international ook niet veel. “Je kan het maar beter gelijk hebben, dat andere moet je altijd maar afwachten. Als zo’n speler bij Ajax speelt, krijgen ze er zestig miljoen voor.”

Van Basten begrijpt de keuze van Kökcü voor Benfica ook niet. “Ik vind het ook geen goede keuze: de Nederlandse competitie vind ik gelijkwaardig aan de Portugese”, zegt hij. “Wat is dan zijn winst? Is hun competitie beter? Ga dan naar de Duitse, Italiaanse of Franse competitie. Je speelt nu twee topwedstrijden: FC Porto en Sporting. De rest speel je voor drie- of vierduizend toeschouwers op Madeira of zoiets, dat is niet echt spectaculair. Voor die competitie doet de onze niet onder.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *