FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Brighton ging tot het gaatje voor Feyenoorder’

Inmiddels is Orkun Kokcu speler van Benfica maar het Engelse Brighton heeft er op het laatste moment nog alles aangedaan om de Feyenoord-aanvoerder naar de Premier League te halen. Alleen had hij zijn zinnen al gezet op een Portugees avontuur.

Hij wilde kosten wat het kost de voorbereiding van zijn nieuwe club bijwonen. Hij was al vroeg na het kampioensseizoen met Feyenoord toe aan duidelijkheid, waarmee hij zich rustig kon gaan concentreren op het zijn nieuwe club. Feyenoord was daar al ruim vóór het persoonlijke akkoord met Benfica van op de hoogte. De constante toenadering van Benfica-trainer Roger Schmidt en president Rui Costa hebben daarbij een grote rol gespeeld. Dat vertrouwen heeft zich geuit in het tot medio 2028 doorlopende contract.

Bij het landen op luchthaven Portela bleek Brighton & Hove Albion de Benfica-deal nog te willen kapen. De nummer zes van de Premier League had al een bod voorbereid – zette daarbij trainer Roberto De Zerbi in om Kökçü over de streep te trekken – maar de pogingen kwamen te laat. Kökçü stapte, door fans gehuld met Benfica-sjaal, op de bewuste vrijdagavond de airport-taxi in om een dag later de deal volledig af te ronden in het Estádio da Luz.

Kökçü komt bij Benfica in een warm bad terecht. Hij wordt herenigd met voormalig ploeggenoot Fredrik Aursnes en krijgt het volste vertrouwen van de gehele club. Er is een contactpersoon die 24/7 voor hem klaar staat; ook wordt er halal eten geregeld. De trainingssessies met Jordan Kroon van House of Champions gaan in overleg met de club op afstand door.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *