FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord start onderhandelingen over uitgaande transfer’

Robert Bozenik staat er goed op in Portugal. Feyenoord verhuurde hem afgelopen seizoen aan Boavista en daar maakte hij aan de lopende band goals. Ze willen hem nu definitief overnemen van de Rotterdammers en die staan open voor een deal.

Boavista beklonk afgelopen zomer een koopoptie van 2.5000.000 euro bij Feyenoord op de 23-jarige spits, maar lijkt deze wanwege de bekende financiële problemen niet te lichten. Echter gaan er een hoop spelers weg, waardoor er — na enige aflossingen — lichte financiële ruimte is ontstaan bij de nummer negen van Portugal.

Een langer verblijf in Porto is zeker niet ondenkbaar voor Boženík. Sterker: Feyenoord en Boavista zijn op het moment in onderhandeling om Boženík langer onder te brengen bij As Panteras. De spits loopt medio 2024 uit contract in Rotterdam. Er wordt deze dagen gewerkt aan een oplossing die voor alle partijen interessant is. Mocht Boženík bij Boavista blijven, wat al zo goed als beklonken is, wil Feyenoord uiteindelijk een deel van de investering uit januari 2020 tegemoet zien.

Boženík kan bij Boavista een kort doorlopend contract tegemoet zien, waarvanuit hij al snel een mogelijke vervolgtransfer kan maken. Boženík genoot eerder al belangstelling van de Portugese clubs Familiacao, Benfica-B en FC Porto. De eerste training van Feyenoord staat op dinsdag 4 juli op de planning, maar in Rotterdam wordt er niet meer op de spits gerekend.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *