FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord betaalt slechts een miljoen voor Joshua Brenet’

Feyenoord heeft zich in de strijd gemengd om Joshua Brenet. De vleugelback van FC Twente is deze zomer voor slechts een miljoen pond op te halen vanuit Enschede. De Rotterdammers hebben wel te kampen met een fikse concurrentie uit verschillende toplanden.

Hij tekende vorig jaar nog bij in De Grolsch Veste, ondanks concrete interesse van Feyenoord. De Rotterdammers zagen Brenet op dat moment als een versterking op de linksbackpositie, waar afgelopen seizoen Quilindschy Hartman zijn definitieve doorbraak beleefde. Op dit moment is Brenet in beeld voor de rechterkant van de defensie. Feyenoord houdt serieus rekening met een vertrek van Marcus Pedersen en/of Lutsharel Geertruida, zo weet De Telegraaf.

De 29-jarige Brenet liet vorig jaar bij het verlengen van zijn verbintenis tot medio 2024 een ontsnappingsclausule opnemen. Daardoor moet Twente voor een bedrag van één miljoen pond meewerken aan een transfer. De wingback lijkt onhoudbaar voor de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Eredivisie, omdat er ook vanuit het buitenland concrete belangstelling is.

Vanuit de Premier League zijn Fulham en Burnley in de markt, terwijl ook de Turkse topclubs Besiktas, Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir zijn situatie monitoren. “De club kent mijn dromen en ambities. Ik zou het mooi vinden om deze zomer nog een keer een stap omhoog te maken”, vertelde Brenet eerder tegenover Voetbal International. De voormalig PSV’er werd in de winter al begeerd door Fulham. “Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Premier League-voetbal zomaar aankan, maar een club van vergelijkbaar niveau, dat zou ik wel willen proberen. Ik ben ambitieus.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *